Vad behöver du hjälp med?

Oavsett vad du behöver hjälp med är du alltid välkommen att höra av dig. Nystartade bolag har många frågor och får ännu fler svar – då kan det vara bra att bolla med någon helt utomstående. Har du varit företagare ett tag och har funderingar kring ett generationsskifte eller hur företaget ska gå vidare? Inga frågor är för dumma, för små eller för stora. Läs mer nedan eller kontakta oss.

Bokföring

Löpande registrering, månadsvis avstämningar eller årsvisa kontroller? Du bestämmer hur mycket bokföring du vill och hinner göra själv och vad vi ska hjälpa till med. I takt med att ditt företag växer och ställs inför olika utmaningar justerar vi enkelt uppdraget för att passa dina behov.

Personal/löner

Den hjälp du behöver för personal, löner och kontrolluppgifter. Vill du så hjälper vi dig även med tidsrapportering/justering av anställdas tid.

Redovisning

Alla företagare måste presentera en extern redovisning åt allra minst myndigheter som skatteverket och bolagsverket men även andra intressenter. Som företagsledare har du stor nytta av en utökad intern redovisning – inte minst för att underlätta företagets dagliga verksamhet utan också för att kunna fatta mer långsiktiga beslut, planera och försöka förutsäga framtiden. Den interna redovisningen kallas ibland också för ekonomistyrning eller management accounting. Den externa redovisningen består för de allra flesta företagare av ett bokslut och en årsredovisning.

Bokslut, Årsredovisning & Deklaration

En gång per år ska aktiebolaget göra bokslut och lämna in en årsredovisning. En fruktad tid för många av er, men så behöver det inte vara. Ett bokslut är ju “bara” ett nerslag i tid som specificerar företagets status just där och då. Årsredovisningen i sin tur kan nästan sägas vara en förenklad och anpassad version av bokslutet. Oavsett vad du tycker om de här båda, så är det alltid bra att få extern hjälp med hela eller delar av det. För som vi har sagt innan – du ska ju jobba och tjäna pengar med det som du är bra på, inte traggla med pappersexercis som du inte tycker är kul.

Enskilda firmor gör också bokslut men de behöver inte lämna in årsredovisning. Deras motsvarighet till den kan sägas vara deklarationen som de lämnar för det föregående året. Här gäller det att passa på och se upp – det är ju både företagets och din privata ekonomi som redovisas på samma gång.

Rådgivning

Som sagt – inga frågor är för dumma, för små eller för stora. De vi kan svara på hjälper vi till med, och kan vi inte svara så hjälper vi er i rätt riktning. Att vara företagare är ofta som att segla i en krånglig skärgård – man måste navigera mellan olika kobbar och skär, hålla reda på distansminuter och sjökortet samtidigt och dessutom se upp för andra båtar. Då kan det vara skönt att ringa någon som kan hjälpa till att peka i rätt riktning.

 

Ekonomiexperten i Sverige AB har huvudkontor i Alvesta och lokalkontor i Växjö.
Vårt organisationsnummer är 556898-3091.