Skip to content

Sajtkarta

Här ser ni alla sidor som finns på sajten. Sajtkartan är främst till för att Google ska kunna hitta de sidor som inte direkt finns i en meny.

Alla sidor

Alla artiklar

 • K10 eller K12, vilken ska du använda?

  Har du ett aktiebolag som ligger “vilande” (det vill säga du arbetar inte aktivt i bolaget) och tar samtidigt ut aktieutdelning? Den utdelningen redovisar du som privatperson i din inkomstdeklaration (INK1) på blankett K10 eller K12. Här får du lära dig mer om när du ska använda respektive blankett.

 • Momsblankettens delar – inledning

  Momsblanketten består av nio ”avsnitt”, namngivna A till I. I den här artikelserien går vi igenom hela momsblanketten och dess olika delar.

 • Nu kastar jag alla mina kvitton…eller?

  OBS! Artikeln handlar om ett lagförslag som ännu (2024-02-02) inte (men förhoppningsvis snart) är verklighet! Enligt bokföringslagen är alla företag tvungna att arkivera kvitton, fakturor och andra verifikationsunderlag på papper om de har tagits emot på papper (och som e-post/pdf om de tagits emot på det sättet). Om du idag digitaliserar (fotar) dina papperskvitton/underlag etcRead More »Nu kastar jag alla mina kvitton…eller?

 • Utdelning i ditt aktiebolag

  Har du ett aktiebolag som går med vinst? Det är inte alltid helt enkelt att själv räkna ut hur du tar ut pengar från ditt bolag på ett effektivt sätt. Här får du lära dig det du behöver veta om din utdelning.

 • Vad är en timme värd i mitt företag?

  Du vet väl vad en timme är värd i ditt företag? Det finns många sätt att resonera på. Ett är den lön du plockar ut – du kan ju enkelt dela den med låt säga 160 timmar och så vet du i alla fall vad DU är värd.