Skip to content

Prislista

En vanlig fråga i alla affärsrelationer är “hur mycket kostar det?”. Svaren är lika varierande som antalet som frågar. Alla tar olika priser baserade på erfarenhet, regionalt läge, utbildningsnivå, hur mycket jobb man redan har osv. Här är lite olika perspektiv att tänka på när det gäller vad du betalar för en tjänst. För dig som vill veta direkt: timpriset står längst ner på sidan.

Vad får du för pengarna?

Framförallt får du mer tid över att utveckla ditt företag. Eller fritid. Det finns ingen mening med att du själv ska lära dig bokföring och redovisning och hänga med i alla nya regler. Den tiden är det bättre att du arbetar på att föra ditt företag framåt. Förutom att plugga in hantverket ska du ju även göra jobbet sedan. Det som tar byrån fem timmar kanske tar dig 50 timmar. Och du har väl koll på vad en timme är värd i ditt företag?

Utöver det får du såklart arbetet gjort. Av någon som tycker det är roligt och som bryr sig. Tycker du inte själv att ekonomi är roligt så ska du inte göra det själv. Du ska göra det som gör dig glad – det lönar sig dessutom.

När du ska köpa hjälp kan du tänka på det här lite underfundiga talesättet. Du får välja två av följande tre. Du kan alltså inte få alla tre utan en måste du välja bort.

BILLIGT – SNABBT – BRA

  • Vill du ha det billigt och snabbt? Då blir det sällan bra.
  • Vill du ha det snabbt och bra? Då måste tid avsättas från annat och det kostar pengar. Andra kunder kanske blir lidande.
  • Vill du ha det billigt och bra? Då får du räkna med att det tar längre (kalender)tid. Ingen prioriterar en kund som vill ha bra service men inte betala för den.

Kan man inte få alla tre? Jo, på sätt och vis kan man faktiskt det. Alla väl fungerande relationer ger och tar mellan de här egenskaperna. Ibland är det till exempel bråttom och det förstår alla. Har man en bra och lång kund/leverantör-relation litar man på varandra. Då kan man släppa fram andra kunder och själv vänta lite längre för att man vet att nästa gång är det man själv som prioriteras. Ömsesidig respekt och ödmjukhet gäller i affärsvärlden precis som överallt annars.

Exempel

Exempel på tidsåtgång för några fingerade (men som bygger på riktiga data) kunder. Observera att alla företag och all bokföring är olika varför tiderna kan skilja sig åt mellan vad man annars tycker är jämförbart. Desto bättre ordning dina papper är i när de kommer, desto snabbare går det för din byrå att bearbeta din bokföring. Det klassiska exemplet är väl när alla kvitton ligger i en skokartong: då måste ju byrån sortera dem först! Frisör 1 nedan har t.ex. inte lika bra ordning på sina papper som frisör 2. Pizzerian längst ner har ännu sämre ordning än frisör 1 och importören har även försäljning till EU vilket ger en krångligare moms-situation.

VerksamhetOmsättningVerifikat/månadTimmar/månad
Arkitekt975.00020-302
Industriverksamhet12.000.00050-752.5
Frisör 1125.000452.5
Frisör 2375.000451.5
Importör30.000.000200-25012-15
Pizzeria2.300.00080-1005

Aktuellt prislista 2024

ArbetsuppgiftPris
Löpande bokföring (timme)860:-
Arbete relaterat till lagen om penningtvätt, kontakt med myndigheter eller banker (timme)920:-
Bokslut/årsredovisningar/deklarationer (timme)1095:-
* Lönekörning/per styck (beräkning av lön, inlämning av skattedeklaration) (en “nollad” lön kostar 150:-)
* Inlämning av momsdeklaration (körning av momsrapport, inlämning av momsdeklaration – ej bokföringen som leder fram till momsrapporten)
250:-
Övrigt
Avgifter för ej uthämtat material, per pärm och månad (efter avtalad utlämning) (styck)50:-
Priser exklusive moms
Föregående timpris 2023

Här ser du prislistan för 2023. Bokslut & liknande arbete påbörjade innan 2023-12-31 får detta pris. Kunder som tillkom under kvartal 4 under 2023 får priset fram till slutet av kvartal 1, 2024.

ArbetsuppgiftPris
Löpande bokföring (timme)795:-
Arbete relaterat till lagen om penningtvätt, kontakt med myndigheter eller banker (timme)850:-
Bokslut/årsredovisningar/deklarationer (timme)995:-
Övrigt
Avgifter för ej uthämtat material, per pärm och månad (efter avtalad utlämning) (styck)50:-
Priser exklusive moms